Barion Pixel

A változókor mintegy 8-10 éves időszakában a hormonális ingadozások következtében számtalan tünet jelentkezhet. A változókori tünetek közül talán az egyik legelkeserítőbb a mentális képességeket érinti. Ez jelentkezhet úgy, hogy hirtelen leblokkol az agyunk, vagy képtelenek vagyunk hosszabb ideig egy dologra figyelni, esetleg tanulási problémákkal küzdünk. Szerencsére ezek a nehézségek a változókor elmúltával többnyire megszűnnek. De addig is törekednünk kell arra, hogy növeljük az agyunk teljesítményét és javítsuk a memóriánkat.

Az agy egy rendkívül bonyolult és erőteljes szervünk, ami a megfelelő működéséhez rengeteg tápanyagot igényel. Ezeket az élelmiszerekkel is biztosíthatjuk. Ez a 9 étel rendszeresen szerepeljen a tányérodon, hogy gondoskodj az agy szükségleteiről és javítsd a szellemi teljesítményedet.

  • A brokkoli magas kolin tartalma elősegíti az új agysejtek kifejlődését. K-vitamin tartalma hozzájárul a kognitív funkciók megfelelő működéséhez és javítja a memóriát. B-vitamin tartalma az idegrendszer optimális energiafelhasználását segíti. A benne található E-vitamin segít a szellemi leépülés és az Alzheimer-kór megelőzésében. A béta-karotin olyan provitamin, ami a reakcióidőt rövidebbé, a felfogóképességet gyorsabbá teszi, és a memóriára is pozitív hatással van.
„]

Az említett élelmiszerek rendszere fogyasztása mellett elengedhetetlen a megfelelő folyadék bevitel, ami jelentősen javítja a koncentrációt és a memóriát.

Facebook